Rendering of Breithaupt Block, Building III's main entrance with massive steel columns
Rendering of Breithaupt Block, Building III's full exterior, side expanse
Rendering of Breithaupt Block, Building III's full exterior, from across the street
Rendering of Breithaupt Block, Building III's full exterior, parkette and street view
Breithaupt Block, Building III's main entrance with massive steel columns as seen from across the street
Breithaupt Block, Building III's connecting to Building II, Google headquarters
No items found.

Breithaupt III

This six-storey office building is entirely new build, but still complements adaptive reuse features of the nearby Breithaupt I's and II buildings. Essentially the design takes Breithaupt I's glass and stacking it vertically, the deep set punched windows of the base set it a part from its neighbours. Similarly, the massive steel columns at the main entrance pick up on similar elements in Building II – which is connected to this new development by a third-storey bridge – to continue a cohesive narrative across the site.

To respect the low-level of the adjacent neighbourhood, a parkette was placed at this intersection of Moore and Breithaupt to provide a beautiful space for table tennis, an amphitheatre, and neighbourhood gatherings. The tower is set back from the residential area and features different glass treatments every two storeys to add visual interest.

This project was started and/or completed under Certificate of Practice issued to MartinSimmons Architects Inc. prior to firm name change to Martin Simmons Sweers Architects Inc.
329,500 sq. ft.
Kitchener, Ontario

“MartinSimmons pushed the design to the next level. The massive steel columns in the entryway make for an absolute showstopper.”

Craig Beattie
Perimeter Developments

Related Projects